Het is weer zo’n dag

Je voelt veel stress, loopt over van emoties en je weet je even geen raad meer. De communicatie met je partner verloopt allesbehalve goed en je kunt elkaar niet duidelijk maken wat het is dat je wilt. Je wilt geen compromis meer sluiten, want je hebt voor je gevoel al zoveel ingeleverd. Of wanneer je aangeeft wat je voelt, dan zie je dat het niet ontvangen of begrepen wordt door je partner. Frustraties lopen op en je merkt dat je rondjes blijft draaien in je hoofd.

Zolang de emoties torenhoog blijven, is het bijna niet mogelijk om goed met elkaar te praten of om duidelijk te maken wat het is waar je mee zit. Belangrijk is dat je eerst je emoties laat gaan en dat zo helder wordt wat het is wat je nodig hebt of waar je mee zit. 

Het begint bij jou

Alles hangt samen met behoeftes/ verlangens die niet vervuld worden en je deze bij de ander neerlegt. Dit is iets wat we niet graag willen horen, maar alles begint bij jezelf. Elke coach zal tegen je zeggen; als je alles zou kunnen wensen, wat zou je dan graag willen hebben. Gegarandeerd dat er in je opkomt of er niet een knopje is die je in zou kunnen drukken en dat daarmee alle problemen zijn opgelost. Je hebt een partner die naar je luistert en meegaat in de wensen die je graag wilt. Je voelt je gehoord en gezien en daarmee worden jouw emoties minder en wordt alles rustig. Helaas is dit niet hoe het werkt, hoe graag ook ik dat zou willen.

In het leven wordt er van je gevraagd om zelf de verantwoordelijkheid te pakken over je leven. Zelf de verantwoordelijkheid te nemen over je emoties. Dit betekent dat je zelf aan de slag moet gaan met wat er in jou speelt. 

Wees lief voor jezelf

Waar loop je tegen aan, welke emoties zijn er, wat zijn je verlangens, wat wil je graag in dit leven. Als je dit duidelijkheid hebt, kun je dit ook duidelijker naar je partner communiceren. Dit wil niet zeggen dat het zo gaat lopen zoals jij dat wil, maar er is wel ruimte voor een open en eerlijk gesprek. Wees lief voor jezelf en geef het de tijd om hiermee aan de slag te gaan. 

Scroll naar boven
×

Neem snel contact met mij op via whatsapp!

×