Ik ga scheiden

Wanneer je het besluit hebt genomen om te gaan scheiden, komt daar veel bij kijken, zoals de verdeling van het huis, alimentatie en pensioen. Vragen zoals, waar ga ik wonen en hoeveel alimentatie moet ik betalen of ontvang ik. Het is een onzeker proces.

En wanneer je samen kinderen hebt, zijn er ook vragen over, hoe moet je vertellen dat papa en mama uit elkaar gaan. Waar gaan ze wonen en wat voor afspraken moeten er gemaakt worden. 

Maar vooral is het een rollercoaster aan emoties. Want wie de keuze ook heeft gemaakt, een scheiding heeft veel impact op je leven. Er kan van alles door je heen gaan, van opluchting, vrijheid en vertrouwen tot angst, boosheid en wanhoop. Alles mag er zijn.

Werkwijze

Omdat ik me vooral focus op jullie verhaal, de emoties en het proces tijdens een scheiding, laat ik het fiscale en juridische gedeelte over aan een professional. De professional zal jullie tijdens de mediation informeren over de wet- en regelgeving die bij een scheiding komt kijken, zodat jullie een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Wanneer jij en je partner bij mij komen voor een scheiding, neem ik met jullie stap voor stap het ouderschapsplan door en stel ik het echtscheidingsconvenant op. 

Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant wordt door mij naar een advocaat gestuurd. De advocaat neemt met jullie samen de stukken door om te zien of alles duidelijk is en akkoord gaan met de gemaakte afspraken. Daarna worden de stukken naar de Rechtbank gestuurd en zal de Rechter een uitspraak doen over de scheiding. Hiervan komt een beschikking. De scheiding is definitief wanneer deze ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand.

Mediation

Mediation is bij mij mogelijk wanneer jij en je partner de intentie hebben eerlijk en oprecht te willen scheiden. Er respect is voor elkaar en jullie zijn bereid om tot een oplossing te komen. Dit wil niet zeggen dat er geen hobbels in de weg mogen zitten, er geen onenigheden mogen zijn of dat je het overal mee eens bent. Als het doel uiteindelijk is dat jullie verder gaan in harmonie met jezelf en met elkaar. Op welke manier dan ook.

Wat je van mij mag verwachten is dat je mag zijn wie je bent. Dat er aandacht is voor je verhaal, je emoties en voor je proces. 

Scheiden doe je maar een keer! Belangrijk is, is dat je beslissingen neemt waar je goed over nagedacht hebt! Afhankelijk van de situatie zullen er 2 tot voor 4 gesprekken nodig zijn om de scheiding af te handelen.

Mediation vindt plaats bij jullie thuis, in jullie vertrouwde omgeving. Mochten jij en je partner kinderen hebben dan is het fijn wanneer deze niet aanwezig zijn, zodat in alle rust het gesprek kan plaatsvinden.

Wil je graag eerst meer informatie of een korte kennismaking? Neem dan gerust contact met me op.

Scroll naar boven
×

Neem snel contact met mij op via whatsapp!

×