Over mij

Ik ben Marion (1979), moeder van 3 kinderen. Ik heb twee puberkinderen die ik heb mogen verwelkomen in mijn huwelijk. Inmiddels ben ik gescheiden en heb ik uit een andere relatie een dochtertje gekregen.

Toen ik mijn ex-man leerde kennen wist ik dat wanneer wij kinderen zouden krijgen er een traditionele rolverdeling zou plaatsvinden. Hij kwam van de boerderij en dat werk ging nu eenmaal voor. Naast mijn werk, zorgde ik grotendeels voor de kinderen en het huishouden. Communiceren was niet onze beste kwaliteit. Elkaar begrijpen, het uitspreken van onze wensen en behoeftes verliep moeizaam. En ook al spraken we samen af dat wij er alles aan zouden doen om een breuk te voorkomen, gebeurde het toch…. 

Wij besloten uit elkaar te gaan toen de kinderen 5 en 6 jaar waren. Met onze beste intentie wilden wij de scheiding goed (en snel) regelen. Maar als communiceren eerst al niet lekker liep, werd dat nu ook een probleem. Dit had als gevolg dat we terecht kwamen in vechtscheiding. Helaas is onze relatie als ouders voor de kinderen niet meer hersteld. In die periode heb ik op alle vlakken in mijn leven een nieuwe start moeten maken.

Enkele jaren geleden heb ik in een andere relatie mijn jongste dochter gekregen. Ik was vastbesloten om het nu anders te gaan doen en dat was dat ik het ouderschap niet meer alleen wilde aangaan.

Maar helaas was ook nu de traditionele rolverdeling van toepassing was, ditmaal door een cultuurverschil. Hoe moeilijk de beslissing ook was, ik besloot om alleen verder te gaan. Ik ben nog steeds dankbaar dat mijn dochter in mijn leven is. Zij houdt mij scherp om keuzes te maken die goed zijn voor ons en trouw te blijven aan mezelf.

Doordat ik in mijn relaties, huwelijk en scheiding heb ervaren dat communiceren zonder derde best lastig is, besloot ik in 2022 de opleiding Mediation te gaan volgen met als specialisatie Familiemediation. Ik gun namelijk iedereen helderheid en duidelijkheid in de relatie en/ of huwelijk, zodat je weer in harmonie verder kunt, ongeacht welke beslissing er genomen wordt.

Scroll naar boven
×

Neem snel contact met mij op via whatsapp!

×