Alleen zijn maakt je misschien angstig, maar ongelukkig blijven in een relatie helpt je niet verder

Scheiden of niet?

Twijfel je om te gaan scheiden of uit elkaar te gaan? Dat is een beslissing die je niet zomaar neemt, vaak gaan er jaren aan vooraf voordat je daadwerkelijk een keuze durft te maken. Het is een proces waar je in zit waar je langzaam naar toe groeit. Maar het kan ook een fase zijn waarin je relatie wat minder is, vaak is de liefde dan nog ergens aanwezig.

Zorgen over de toekomst

Als je er over nadenkt om te gaan scheiden merk je dat je de toekomst anders inziet. Je hebt steeds vaker het gevoel liever alleen verder te willen. Maar je hebt ook allerlei vragen, zoals waar moet ik gaan wonen, kan ik het financieel alleen, hoe moet dat met de kinderen en ga ik het alleen wel redden. Niemand kan deze vragen voor je beantwoorden, daar kom je pas achter als je eenmaal de beslissing hebt genomen of je de relatie of het huwelijk wilt verbreken. Het vergt vertrouwen dat het leven je dan geeft wat je nodig hebt.

Voor jezelf kiezen

Als je je gevangen voelt in het leven waarin je nu zit, weet dan dat het de moeite waard is om de stap te zetten om voor jezelf te kiezen en dus afscheid te nemen van je partner. Er wachten nieuwe kansen op je aan de andere kant, er wacht vrijheid op je. Je zult alleen wel die hobbel moeten nemen. Een hobbel die zwaar en emotioneel is. Want ook al kies je er zelf voor, makkelijk is het niet.

Een nieuw leven

Een scheiding vergt nu eenmaal veel energie. Ook al gaat, in de ideale situatie, de scheiding voorspoedig en kun je het met je toekomstige ex-partner goed regelen. En ja, soms moet je een stapje terug doen op financieel gebied. Er moeten concessies gedaan worden om een ander leven te kunnen leiden. Maar onthoud dat alles de moeite waard is als je voor jezelf kiest!  

Hulp nodig?

Mijn naam is Marion van Erp en ik help jou/jullie graag. Neem vrijblijvend contact met me op via onderstaande knop om de mogelijkheden te bespreken!
Scroll naar boven
×

Neem snel contact met mij op via whatsapp!

×